Adatbiztonság, adatvédelem

Adatbiztonság, adatvédelem

A már meglévő és a folyamatosan frissülő adataink biztonsága és védelme az egyik legfontosabb tényező az informatikában.

Az adattárolási rendszerekben bekövetkező hibák ellen a RAID tömbök és egyéb hibatűrő tárolási megoldások, redundáns alkatrészek, eszközök használatával lehet védekezni, a természeti és egyéb adatvesztéssel együtt járó károk (pl. szándékos és nem szándékos adattörlés) a rendszeres mentéssel és archiválással előzhetőek meg illetve minimalizálhatóak.

A mentésen kívül fontos szempont a megosztott adatok megfelelő jogosultság és hozzáférés szabályozása, valamint a felhasználók érzékeny adatainak védelme a tároló eszközök illetéktelen eltulajdonítása, elvesztése vagy épp azok javítása, szervizelése esetén.

A kategóriában az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk partnereinknek:

 • Adatmentés, archiválás:
  A megfelelő mentési és archiválási stratégia kialakítása, valamint az ehhez szükséges háttér infrastruktúra kidolgozása, megvalósítása. A mentendő adatmennyiség és az adatok prioritásának függvényében, a tervezés során meghatározzuk a mentés típusát (teljes, differenciális, inkrementális, illetve ezek kombinációja), a gyakoriságát, időtartamait, a szükséges adattároló eszközöket (optikai lemezek, mágnesszalagos tárolóeszközök, helyi vagy távoli backup szerver, stb.), valamint az elkészült mentések és az archivált adatok megfelelő tárolási módját.
  Bizonyos - előre meghatározott időközönként - a mentési rendszer ellenőrzésére próba adatvisszaállítást készítünk.
 • Központi e-mail archívum kialakítása
  A vállalati levelezés központi archiválásának megoldása, biztosítva a felhasználók számára az e-mailek egyszerű és gyors visszakeresését, visszaállítását. Segítségével egyszerűen optimalizálható az e-mailek tárolási költsége (intelligens csatolmánytárolás), átfogó keresési feltételek adhatóak meg (a csatolmányok nevében és tartalmában is), valamit biztosíthatóak a törvényileg előírt megőrzési és archiválási kötelezettségek. Az adatok biztonságát a többféle hitelesítési eljárás, a finoman szabályozható jogosultságkezelés, a titkosított levéltárolás, az archívum digitális aláírása és részletes nyomkövetési naplók (audit) garantálják.
 • Munkaállomások, szerverek rendszerszintű biztonsági mentése:
  A megadott számítógépek rendszerpartíciójának 'pillanatfelvétele'. Segítségével néhány perc alatt visszaállítható a mentés pillanatában meglévő működőképes állapot, minimalizálva a meghibásodásból eredő időveszteséget.
 • Vírusvédelem, kéretlen levelek (spam) szűrése:
  Vírusoktól és egyéb kártékony programoktól, kéretlen levelektől mentes környezet kialakítása a munkaállomásokon és a hálózaton, valamint szerver oldali szűrések alkalmazása. Cégünk a többszörös díjnyertes NOD32 antivírus programot ajánlja, hivatalos viszonteladóként.
 • Tűzfalak, betörésvédelem:
  Internetes eléréssel rendelkező számítógépek, szerverek betörés védelmi rendszerének tervezése, megvalósítása, helyi hálózatok védelme a külső és belső illetéktelen behatolási kísérletek ellen, egyéb tűzfalmegoldások.
 • Virtuális magánhálózat (VPN):
  Segítségével egy publikus hálózaton (internet) keresztül biztonságos kapcsolat valósítható meg számítógépek, és/vagy számítógépes hálózatok között.
  Tipikus felhasználási területei közé tartozik a laptoppal vagy kihelyezett számítógéppel a céges belső hálózatra (intranet) kapcsolódó felhasználók, illetve cégek távoli telephelyei között megvalósított biztonságos kapcsolat. Az adatok továbbítása minden esetben titkosított csatornán történik, így megakadályozható az illetéktelen hozzáférés.
 • Felhasználói csoportok, jogosultsági szintek:
  A felhasználói és csoportjogosultságok meghatározása, a felhasználók csoportokba szervezése jogosultsági szint szerint, valamint az adatokhoz és szolgáltatásokhoz kapcsolódó hozzáférések beállítása.
 • Adattitkosítás:
  Az adatok kulccsal illetve kulcsszavakkal történő védelme erős titkosítási algoritmusok használatával. Alkalmazásával az adathordozó (pl.: laptop, usb drive, DVD, CD, stb.) elvesztése, illetve eltulajdonítása esetén az adatok nem kerülnek illetéktelen kezekbe, valamint biztosítja, hogy bizalmas adatokhoz, levelezésekhez csak a megfelelő személy férhessen hozzá.

Személyes ajánlatért és további információkért kérjük keresse munkatársainkat az elérhetőségeinken vagy küldhet nekünk üzenetet kapcsolat űrlapon keresztül.
 

Kapcsolódó szolgáltatások: